Paluu nukkekotia kaunistamaan

13.6.2008
"Katsoisitko lasten leikeissä rikkoutuneita nukkekotini kalusteita?", Anne kysyi ohimennen tavatessamme. Katsoisinko? Totta kai - mielelläni, siis sillä silmällä, että mitä niille voisi tehdä. Muovipussin pohjalta pyörähtivät verstaan pöydälle nämä 1960-luvulta peräisin olevat, lasten leikeissä vaurioituneet ja nukkekodista sivuun siirretyt neljä tuolia ja liukuovikaappi.
Kalusteet ovat siis peräisin Annen isän 
1960-luvulla rakentamasta ja kalustamasta nukkekodista. Niistä henki "nukkekotiantiikki" - jos ei sentään aivan antiikki niin vuosikymmenet kuitenkin. Siispä ennen töihin ryhtymistä kuvasin ne yhdessä ja jokaisen erikseen, piirsin muodot paperille ja kirjoitin millit muistiin.

Yksi tuoleista oli säilynyt ehjänä ja toimi mallina. Yhdestä puuttuivat etujalat, toisesta takajalat. Eniten oli kärsinyt tuoli nro 2. Työn alkaessa se näytti tällaiselta:
Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin palasivat nykyaikaan. Tuoli nro 2 sai muiden mukana uuden ilmeen. Seuraavassa kuvassa se lepää puhdistuksen, uuden puujalkansa, liimausten ja hionnan jälkeen odottelemassa maalausta, jonka tekee Anne itse. Lopuksi kaikki kalusteet yhteiskuvassa verstaan käsittelyn jälkeen. Maalauksen jälkeen ne saavat arvoisensa paikan Annen hienossa lähes puoli vuosisataa vanhassa nukkekodissa. -M-Nyt kalusto on jälleen alkuperäisessä ympäristössään - tosin vielä tässä vaiheessa suoraan muuttomiesten jäljiltä.

 


Takaisin pääsivulle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti