25. heinäkuuta 2014

Niin muuttuu maailma...

    Kun kaupunki haluaa taivaalta satavan veden omaan vesijohtojärjetelmäänsä ja laskuttaa siitä, on vaatimuksiin suostuttava. Meidän on uskottava, että vuosikymmeniä käytössä ollut kivipesäjuoksutuksemme ei enää toiminut. Ainakaan sen kautta maastoon valuvasta, meidän taivaalta ilmaiseksi saamasta vedestä ei yhteiskunta voinut meitä verottaa. Asiaan oli saatava muutos.

   Siispä meiltä katkeruus pois ja putket maahan. Nyt ne ovat siellä.   Kun maa oli myllätty ja putket piilotettu, tarkkailukaivo ihmetteli olemassa oloaan. Hämmästeli varmaan, kun ei kavereita näkynyt missään. Yksin piti keskellä karua maisemaa seisoskella.
   Pian paikalle saapui ihminen sahoineen ja suunnitelmineen. Tasoitti maan, toi lisääkin, kylvi ruohon, katkaisi putken ja lähti takaisin verstaalleen. Pian muutos oli havaittavissa. Nyt sama paikka näyttää tällaiselta. Tänään tuo ruohokin leikataan ensimmäisen kerran. Tarkkailukaivon kannen päällä seisoo Huvikumpu ykkönen - se, joka jo kerran siirrettiin ikuisesti keskeneräisten töiden joukkoon.


   ...ja kukantekijäkin vieraili jo paikalla.

7 kommenttia:

 1. Ihana Huvikumpu, hyvä, ettei jäänyt sinne keskeneräisten taivaaseen. Pitääkö sateella ottaa sisälle vai onko peräti säänkestävä?

  VastaaPoista
 2. Ainakaan toistaiseksi ei välitetä sateista. Katto on vedetty pariin kertaan vettä hylkivällä lakalla ja joka ikinen, siis lähes kaikki, saumat on tiivistetty silikonilla.

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanan idea - ja ehkä ei tunnun niin mieltä harmittavalta, kun katsoo ihastuttavaa taloa - taikoo hymyn!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut aivojen taitavasta käytöstä, lopputulos on loistava!

  VastaaPoista
 5. Hienosti keksitty! Eipä voi edes aavistaa, mitä talon alla on.
  Kai talo pääsee syksyn sateiksi ja talven pakkasiksi siätiloihin?

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva idea! Säänkestävyyttä kyselen minäkin?

  VastaaPoista