17. maaliskuuta 2013

Turku tuli nähtyä

Viime kesänä teimme parin päivän matkan Turkuun ja ihastuimme kovasti kaupunkiin. Nyt päätimme lähteä katselemaan, miltä kaupunki näyttää näin talviseen aikaan. Lisähoukuttimena olivat tietysti nukkekotimarkkinat.

Mitään ihmeempää ei pitänyt ostaa, mutta kummasti tavaraa kertyi jo ennen markkinoille pääsyä: kangasta, niitä kuuluisia muovipikareita ja taisi olla jotain muutakin.


Ilmaistakin löytyi. Ruokailupaikan naistenhuoneesta tullessani kysyin Matilta, arvaas mitä löysin. Vastaus: Montako rullaa? No, enhän minä mitään täysiä rullia, mutta kun suorastaan käteen tipahti tyhjä wc-paperirulla, jonka molemmissa päissä oli muovinen pyörylä, pakko ne oli ottaa mukaan. Joku joskus kertoi sellaisista jotain tehneensä, mutta en vain muista mitä. Ovatpa vastaisuuden varalla niin kuin moni muukin "roska".Markkinoilta ostin lehtiä, itsekovettuvaa massaa, liimaa, paperista koottavia lautasia, näkkileipäpaketin leipineen ja muitakin paperijuttuja, silkkinauhakirjonnalla tehdyn tyynynpäälliskankaan, josta voin itse tehdä sopivan kokoisen ja pari kangaspalaa (niitäkään ei ole koskaan liikaa).


Mukava minimatka, ensi kesänä uudelleen!

Ai niin, jo pois lähdettäessä Matin silmiin osui Turun museokeskuksen osastolla kirja Riitmotti ja sapluuna; Tietoa entisajan rakentamisesta. Pikaisella selailulla totesimme, että kirjasta saattaa löytyä hyviä ideoita myös nukkekotien rakentamiseen, joten se lisättiin ostoksiimme.

4 kommenttia:

 1. Ai että ihania ostoksia! :) Onnittelut!
  Laitoin sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista
 2. Hyvät hankinnat, ihania nuo mimilasit. Meillä tulee kesäsin nuita tuollaisia wc paperihylsyjä, arvaa olenko jemmannut niitä kasapäin. Ainakin niistä voisi tehdä ehkä lampunvarjostimia. Itsekään en ole vielä kerennyt sen kummemmin niistä kehitellä mitään. Fimosta tehdessä olen käyttänyt keskustan ympyrää muottina.

  VastaaPoista
 3. Kivat hankinnat, harmi että ei tavattu meidän Raunistulan kerhon tontilla, jossa näköjään ostoista päätellen olit piipahtanut. Tuo vesipaperirulla on todellinen aarre, esim siitä tiippipäästä olen nähnyt tehdyn valaisimen ja eläinkaupan linnunsyöttötelineen ja tuo toinen toimii vaikka kiukaan kivien alla, siitä vaan sauvhormi ylöspäin ;)

  VastaaPoista